register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums >
MAZDASPEED SECTION
>
CX7FORUMS.ORG - 2007+ Mazda CX-7 Forums
> CX-7 > Engine, Transmission & Driveline


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 07-04-2018, 01:35 PM   #1
 
sr22captain's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
sr22captain is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default What's missing or wrong in this engine bay photo

I just put a deposit down on this car. 130K miles but excellent condition everywhere. This engine bay photo shows some things wrong to me however. I know you experts and owners can find several other things.
I see several plastic fasteners missing. Also the hood prop seems to be sitting in some random hole, maybe there was originally a plastic grommet for it or something. What else is wrong?

Thanks.
Attached Images
File Type: jpg Engine Bay.jpg (651.3 KB, 25 views)
sr22captain is offline   Reply With Quote
 Old 07-04-2018, 04:47 PM   #2
 
torquemaniac's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Montreal, QC
Posts: 721   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
torquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the worldtorquemaniac is the leader of the world
Thanks: 920
Thanked 747 Times in 265 Posts
Groans: 0
Groaned at 2 Times in 2 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

Indeed some things are missing :

- the grommet for the hood prop
- fastener for the grill/bumper
- the left fastener for the intercooler shroud

Thats all I can see from the pic

Maybe the front of the car was damaged in an accident...
__________________
2011 CX-7 AWD 2.3 turbo
Ported Holset HY35 // Custom top mount EM // Tial MV-S 38mm // Custom DP and catback // L2A intercooler // 3-port EBCS // 3.25 Blow-thru MAF // Aquamist HFS-4 v.2 direct port injection // Eagle rods // Forge BPV v.2 // Crankcase evac system // Autotech HPFP // Custom RMM insert // TB coolant bypass // Full EGR delete // 3.5 bar MAP // Launch control with anti-lag // Derale remote transmission cooler // Upgraded transmission boost valve // Shimmed transmission accumulators // Adjusted transmission clutch control valve // Digital overboost protection system // Custom firewall heatshield // JKS rear spoiler // Painted VC and IM // BSD // Custom vent pod with boost and meth gauge // Tuned with Versatuner

Coming soon : Composite ram-air intake // Hood with heat extraction vent

"When the turbo spins the bull$hit ends" BOOST the replacement for displacement
torquemaniac is offline   Reply With Quote
 Old 07-04-2018, 04:49 PM   #3
 
Solarsurge's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Richmond, VA
Posts: 501   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 87
Solarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the worldSolarsurge is the leader of the world
Thanks: 24
Thanked 106 Times in 83 Posts
Groans: 0
Groaned at 1 Time in 1 Post
Not Ranked  0 score     
Default

It's been so long since I've seen a stock engine bay I honestly couldn't tell you lol
Solarsurge is offline   Reply With Quote
 Old 07-04-2018, 06:37 PM   #4
 
sr22captain's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
sr22captain is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by torquemaniac View Post
Indeed some things are missing :

- the grommet for the hood prop
- fastener for the grill/bumper
- the left fastener for the intercooler shroud

Thats all I can see from the pic

Maybe the front of the car was damaged in an accident...
Thanks TorqueManiac.

Yes, there was some reason that those plastic push fasteners are missing. Of course AutoCheck says its accident free but I think those reports are close to worthless for the buyer.
Here's the link to the car if anyone is curious: Used 2008 Mazda CX-7 Sport for Sale in BUFORD GA 30518 AR Motorsports
The car drove great. The hood certainly had several years of small chips on it. At least as many as my 2006 Chrysler 300. So if it did have any front end damage it may have just required a new bumper cover. Hopefully I'll end up being happy when I pick it up tomorrow and coming out OK in the long run.

Last edited by sr22captain; 07-04-2018 at 06:49 PM.
sr22captain is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Am I missing anything? iammike 2010 MS3 - Engine, Transmission & Driveline 19 11-22-2012 07:58 PM
Something wrong with boost and engine mj_ball23 2010 MS3 - Troubleshoot/Diagnostics 5 01-29-2012 07:34 PM
400 WHP - what's missing? Speedie6 MazdaSpeed 3/6 - Big Turbo Builds 108 05-18-2011 03:41 PM
Epson PictureMate Personal Photo Lab PM200 Photo Printer $45.99 Free Shipping Haltech Hot Deals Section 0 04-02-2008 07:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:22 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2018 Cymru Internet Services LLC | FYHN™ Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.24989 seconds with 23 queries