register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums >
MAZDASPEED SECTION
>
CX7FORUMS.ORG - 2007+ Mazda CX-7 Forums
> CX-7 > Car Audio & Electronics


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 05-13-2015, 01:40 PM   #1
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default Backup camera install

I have a 2007 and added the factory radio with the lcd screen. I got a backup camera and tried connection with wires to the 4 prong outlet on the back on the radio. I followed with wiring from the 2014. I know different year but the plug is the same. Anyway I can not get the camera to display. I hooked the camera up to a display and it works great. My wiring to the radio seems to be off. Can anyone help with the 4 wires that go to the back of the head unit?

Thanks
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 05-17-2015, 06:01 AM   #2
 
kenny7821's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Nashotah
Posts: 204   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
kenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the world
Thanks: 77
Thanked 126 Times in 78 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

What kind of camera? Is it the license plate style? Just did one of those on my 2012. Pictures or more info would be a great help.
kenny7821 is offline   Reply With Quote
 Old 05-18-2015, 01:29 PM   #3
 
kbezon's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 6   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
kbezon will become famous soon enough
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

The OEM camera is 6V vs the Aftermarket 12V, Will not work in that way
I recommend that you only connect to the radio the Video signal and take the voltage for the backup camera from the reverse light

I did something similar to my CX-7 2010
kbezon is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kbezon For This Useful Post:
kenny7821 (05-18-2015)
 Old 05-18-2015, 01:31 PM   #4
 
kenny7821's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Nashotah
Posts: 204   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
kenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the worldkenny7821 is the leader of the world
Thanks: 77
Thanked 126 Times in 78 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

That is exactly how I did mine
kenny7821 is offline   Reply With Quote
 Old 05-20-2015, 05:13 PM   #5
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Its an aftermarket camera that fits where the OEM one fit. I connected the reverse light to the camera then to the back of the radio. So the camera only comes on when its in reverse.
the 4 pin on the back of the radio was wired
VIDEO + ___ GROUND
VIDEO - ___ REVERSE LIGHT

Last edited by jasonb0816; 05-20-2015 at 08:49 PM.
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 05-20-2015, 08:47 PM   #6
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

KBEZON:
Are you saying to only hook up the video wires from the camera to the radio and not to connect the ground or the power. Then to ground the camera and tap it into the reverse wire for power?

If so where do the 2 video wires hook up to the factory DVD/Navigation player.

Thank you !!
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 05-21-2015, 01:02 PM   #7
 
kbezon's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 6   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
kbezon will become famous soon enough
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

You have to connect the video and the signal ground of the camera too
the ones that you have to connect are the 12v for the camera power

All the video conector ( yellow) ( inside 2 wires goes to the system)
Due I swap my display into a Navigation monitor instead of the no camera, I welded the 2 video wires inside the Display ( an extension female video cable)
kbezon is offline   Reply With Quote
 Old 05-23-2015, 08:31 PM   #8
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Thanks. Still looking where the wired hook up n the back of the radio. Does anyone have the wiring diagram for the factory navigation player?
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 05-25-2015, 11:02 AM   #9
 
kbezon's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 6   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
kbezon will become famous soon enough
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

The radio that has the video there is the one that has screen on the radio
the "regular radio" does not have any video input

you will have to solder the wires directly into the Message Center module for Backup camera ( I did in this way)
kbezon is offline   Reply With Quote
 Old 05-26-2015, 02:35 PM   #10
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

This is the radio I have on my 2007. Looking to find the wiring diagram so I know where the wires from the camera go in the radio.
Attached Images
File Type: jpg 907385BD-7265-4F7E-83A9-4C04E8A462E5_zpsulyfqf6a.jpg (108.5 KB, 13 views)
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 05-26-2015, 02:38 PM   #11
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

here is the back of the radio
Attached Images
File Type: jpg 28301AD5-F845-47EA-A0CE-4187E0054391_zps3jeu2ifh.jpg (155.1 KB, 18 views)

Last edited by jasonb0816; 05-26-2015 at 02:47 PM. Reason: Photo
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 06-01-2015, 12:28 PM   #12
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Anyone?
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 09-11-2015, 12:54 PM   #13
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

So I tried hooking up the camera and when in reverse I can use the video cable and see the image on my video camera when I hooked up the RCA. So I know the rear camera works.
I tried just connecting the video cable to the head unit and nothing. I ran a converter from the camera and reduced it to 6v then used the power and ground on the back of the radio and still nothing.
Please help!!
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 05-12-2016, 11:25 PM   #14
 
ms33's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Jersey
Posts: 16   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
ms33 is an unknown quantity at this point
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

ok, the camera has to be plugged in to the radio (only for video) to the reverse light (under kick panel driver side), to the voltage (because OEM is 6v and aftermarket is 12v) and to the ground.

Are you using aftermarket cables to wire the camera or some sort of OEM wiring?

The cables need to be plugged in the back of the unit on the 4-pin connector (there's only one).

Let me know which cables are you using and i can guide you.
__________________
Mazda CX-7
-HID All Around 8k 55W
ms33 is offline   Reply With Quote
 Old 06-26-2016, 10:45 PM   #15
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by ms33 View Post
ok, the camera has to be plugged in to the radio (only for video) to the reverse light (under kick panel driver side), to the voltage (because OEM is 6v and aftermarket is 12v) and to the ground.

Are you using aftermarket cables to wire the camera or some sort of OEM wiring?

The cables need to be plugged in the back of the unit on the 4-pin connector (there's only one).

Let me know which cables are you using and i can guide you.
I am using an aftermarket camera. I found the reverse light wire at the back of the car and wired that to the camera. I used an OEM like 4 pin harness and plugged it into the back of the radio along with a 6v to 12v converter. The camera turns on when in reverse and I can hook up an external source and see the rear camera. Problem seems to be that the radio does not switch onto rear camera video when the car is put into reverse??
does the radio need to be programmed to know that is has a camera?

any help would be greatly appreciated

Last edited by jasonb0816; 06-26-2016 at 10:45 PM. Reason: MSF Database - Automerged Doublepost
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 10-06-2016, 02:32 PM   #16
 
Dropen's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Santiago, Chile
Posts: 38   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Dropen will become famous soon enough
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

I installed something similar into my car. You need to plug the video RCA (i suppose that the radio has the adaptor) and the trigger (this one is important cause it send the signal to the radio that you put reverse)
So... you install the camera and plug the RCA to the radio adaptor and you have to find a wire that sends you 12V to the radio camera trigger.
In my case, the camera that i bought had the RCA and trigger in a same cable so i have to find a path to trace the cable from back to the front.
Dropen is offline   Reply With Quote
 Old 10-23-2016, 11:01 PM   #17
 
Johnybeas's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Midvale, UT
Posts: 18   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Johnybeas is a jewel in the roughJohnybeas is a jewel in the roughJohnybeas is a jewel in the roughJohnybeas is a jewel in the rough
Thanks: 4
Thanked 7 Times in 3 Posts
Groans: 0
Groaned at 1 Time in 1 Post
Not Ranked  0 score     
Default

Hey guys I'm thinking of adding a back up camera to my speed 6 but I'm not sure which one to get and where I want to mount it. Anyone have any picture of where they mounted it? Also I'm looking at a few types what ones did people use?
__________________
Johnybeas
Smokey '92 SVX LS-L 3.3 AWD Project Car
Hydra Nemesis II,2nd motor, custm catback exhaust w/ 2 1/2 in. pipes flowmaster camero style muffler & twin 3 1/2 in tips, green cold air, 17" American Racing Casino's, '02 WRX 5spd, Pioneer Avic-f900bt, Alpine Type S Speakers(6.5's,6x9's)2 Kicker CVR12's custom enclosures
SiX '07 Mazda Speed6 2.3T AWD Daily Driver
HKS SSQV Limited Edition Black, AEM CAI, StreetUnit cold pipe, Stoptech Cross Drilled Rear Rotors and Stoptech Street Perf. Pads, Mercelli M25 18x8 front and 18x9 rear rims, smoked tailights, red fogs, Custom 3.5mm Aux plug
Lightning '99 Acura Integra LS Sold
AEM Intake, Catback exhaust, Halo headlights, clear turn signals, Tinted
The Beast '07 Ford F350 XLT Superduty 4x4 V8 Sold
Johnybeas is offline   Reply With Quote
 Old 11-05-2016, 03:45 PM   #18
 
jasonb0816's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 15   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
jasonb0816 is an unknown quantity at this point
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by Dropen View Post
I installed something similar into my car. You need to plug the video RCA (i suppose that the radio has the adaptor) and the trigger (this one is important cause it send the signal to the radio that you put reverse)
So... you install the camera and plug the RCA to the radio adaptor and you have to find a wire that sends you 12V to the radio camera trigger.
In my case, the camera that i bought had the RCA and trigger in a same cable so i have to find a path to trace the cable from back to the front.
Ok I think this is what I am missing. Do you know which wire on the back of the radio is the Trigger?

thanks
jasonb0816 is offline   Reply With Quote
 Old 11-14-2016, 06:16 AM   #19
 
Dropen's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Santiago, Chile
Posts: 38   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Dropen will become famous soon enough
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by jasonb0816 View Post
Ok I think this is what I am missing. Do you know which wire on the back of the radio is the Trigger?

thanks
Is relative... it depends of the radio model that you bought, do you have a screen shot of the wire diagram of the radio conector? or maybe in the top of the radio theres some diagram?
Dropen is offline   Reply With Quote
 Old 11-14-2016, 06:23 AM   #20
 
Dropen's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Santiago, Chile
Posts: 38   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Dropen will become famous soon enough
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by Johnybeas View Post
Hey guys I'm thinking of adding a back up camera to my speed 6 but I'm not sure which one to get and where I want to mount it. Anyone have any picture of where they mounted it? Also I'm looking at a few types what ones did people use?
The camera that you have to buy is the one for your model (search it for model and year and compare pictures with your plate light), normally you have to remove the light of your plate because the camera case has a LED light (see picture below)



Now... you need a radio that support that kind of camera, because the Mazda signal is not the same as RCA, so if you install that OEM kind of camera and you try to plug into a mazda radio it probably doesnt gonna work or you can burn something
Dropen is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Backup Camera from ebayz bioevolve 2010 MS3 - Car Audio & Electronics 27 01-27-2017 07:58 AM
HOW-TO: Rearview/Backup Camera skeurton 2010 MS3 - How-To's 26 07-15-2013 07:53 AM
Backup camera on CX-7 Uther CX-7 > Car Audio & Electronics 6 07-11-2012 11:41 AM
backup camera help dgillie CX-7 > Car Audio & Electronics 0 04-15-2012 10:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:48 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2014 Cymru Internet Services LLC | FYHN™ Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.37544 seconds with 26 queries