register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums >
MAZDASPEED SECTION
>
Mazdaspeed 3/6 MZR Gen1 Forums (2006-2009)
> MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics

MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics - Have a problem with the car? CEL Code? Want to discuss other issues? Come on in!


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Like Tree1Likes
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 10-08-2019, 02:37 PM   #41
 
AlanSpeed3's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Concord, NH
Posts: 4   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
AlanSpeed3 is an unknown quantity at this point
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by KCi View Post
UPDATE: This is maybe useful to the MSF community here. I sent my MS3 back to dealer and they have been very supportive in debugging the erratic idling and rich AFR. They changed MAF, O2 and other (which I forgot to ask) sensors and yet still the same. They even ran test on HPFP and coil packs and not helping.

At last, they found the culprit at throttle body. The throttle body apparently sending inaccurate signal back to ECU for AFR compensation. They noted that I had the coolant bypass done and they said this is bad to throttle body. The coolant apparently used for reducing heat produced by the drive-by-wire circuitry at throttle body.

No matther what, it does solved the problem. What do you think of coolant bypass at throttle body?
So what part did they change?
AlanSpeed3 is offline   Reply With Quote
 Old 10-09-2019, 06:17 AM   #42
 
MSMS3's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2,690   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 1098
MSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the world
Thanks: 1,403
Thanked 1,882 Times in 1,029 Posts
Groans: 150
Groaned at 47 Times in 31 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by AlanSpeed3 View Post
So what part did they change?
It’s right there in the quote. The throttle body.


“At last, they found the culprit at throttle body. The throttle body apparently sending inaccurate signal back to ECU for AFR compensation. They noted that I had the coolant bypass done and they said this is bad to throttle body.”
__________________
2017 Audi Q5 3.0 T (supercharged) Stage 2+ EPL tune, JHM overdrive crank pulley, EPL supercharger pulley, ZF8 TCU tune, aFe/034 intake, modified air box. 480 hp.

Sunlight Silver '08 MS3 GT Mods: (Sold 1/25/2019 after 10+ years of ownership)
BNR Stage 1 (to fix smoking K04 turbo), TurboXS 3" Catless DP/RP "Stealthback" into stock CBE, Vibrant 3 inch Ultra Quiet Resonator in RP section, Magnaflow 3 1/2" exhaust tip, Mazdaspeed CAI w/air straightener and K&N conical filter, NGK 6510 Iridium IX one step colder plugs, Hypertech tune, Autotech HPFP internals, Stock BPV (works perfectly), Yokohama Advan Neova AD08R's (stock size on stock rims); Hawk HPS pads; SURE RMM; Grimmspeed EBCS (2 port mode), Bilstein B6's, SPC rear camber arms.
MSMS3 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
If only I was as rich as my car is running... MaverickX3 MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics 14 03-04-2013 12:28 PM
Running Rich in 1st and 2nd Gear ms3destroyer MazdaSpeed 3 - Engine, Transmission & Driveline 0 09-16-2012 05:47 PM
running rich? i need help ericdebruyn1 Mazdaspeed3/6 General Discussion 7 07-25-2012 06:10 PM
Running Rich in 1st and 2nd sallyspeed3 MazdaSpeed 3/6 - ECU Computer Tuning 12 05-31-2012 11:17 AM
Car running rich SilkySpeed3 Gen2 MS3 General Discussion 8 03-29-2012 01:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:52 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2019 Cymru Internet Services LLC | FYHN™ Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.23098 seconds with 22 queries