register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums >
MAZDASPEED SECTION
>
Mazdaspeed 3/6 MZR Gen1 Forums (2006-2009)
> MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics

MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics - Have a problem with the car? CEL Code? Want to discuss other issues? Come on in!


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Like Tree1Likes
  • 1 Post By shamie
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 05-16-2018, 04:47 AM   #1
 
danb's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Buffalo NY
Posts: 137   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 29
danb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to behold
Thanks: 82
Thanked 16 Times in 14 Posts
Groans: 3
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default swapped gen 2 motor issue

swapped a gen2 motor into my gen1 and loaded the base map from my tuner. Car starts hard and will die out until it is warmed up.
Mods are SU tmic, HTP 3inch intake, CS turbo, CS ebc set to interrupt per tuner, CS 3.5 map, turbosmart kompact bpv.
Here is a log of a start and idle. spark advance is jumping around and im not sure what is causing it...
Thank you for any knowledge you can shed on this!!
Attached Files
File Type: csv datalog3.csv (32.9 KB, 1 views)
__________________
2007 speed3 GT. gen 2 motor, cobb rmm, twm solid shifter bushings, AP3, Autotech, corksport turbo, catless depo dp, Turbosmart Kompact bpv, Corksport 3port,
Freektune 93 and e85 maps

2011 mzd6 88k. wifes ride
danb is offline   Reply With Quote
 Old 05-16-2018, 05:23 AM   #2
 
shamie's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: SLC, Utah
Posts: 900   (View Stats)
iTrader: (3)
Rep Power: 0
shamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the worldshamie is the leader of the world
Thanks: 15
Thanked 491 Times in 281 Posts
Groans: 2
Groaned at 4 Times in 4 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

Check both your crank and cam position sensors and their connections.
danb likes this.
__________________
2009 MGM MS3 - / HTP 3"/ COBB AP, FMIC, RMM, & DP / AT Internals / Manley Rods & Pistons / ARP studs & bolts / Koyorad radiator / Mishimoto Oil Cooler / CX Racing PS Cooler / DM OCCs / ACT Clutch / Bilstein B16 / CS Camber Plates, Camber Arms, & Seals / JBR .125 RSB, 51R Battery Box & Raider's AD / StopTech Brakes
shamie is offline   Reply With Quote
 Old 05-16-2018, 06:10 AM   #3
 
danb's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Buffalo NY
Posts: 137   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 29
danb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to behold
Thanks: 82
Thanked 16 Times in 14 Posts
Groans: 3
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by shamie View Post
Check both your crank and cam position sensors and their connections.
Thats exactly what i was thinking the problem was and was going to be checking tonight. Thank you for the help!!
__________________
2007 speed3 GT. gen 2 motor, cobb rmm, twm solid shifter bushings, AP3, Autotech, corksport turbo, catless depo dp, Turbosmart Kompact bpv, Corksport 3port,
Freektune 93 and e85 maps

2011 mzd6 88k. wifes ride
danb is offline   Reply With Quote
 Old 06-14-2018, 01:21 PM   #4
 
danb's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Buffalo NY
Posts: 137   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 29
danb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to beholddanb is a splendid one to behold
Thanks: 82
Thanked 16 Times in 14 Posts
Groans: 3
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Was fixed with next map revision. Must have been a maf cal, I did put on a HTP 3" intake. Running very nice now
__________________
2007 speed3 GT. gen 2 motor, cobb rmm, twm solid shifter bushings, AP3, Autotech, corksport turbo, catless depo dp, Turbosmart Kompact bpv, Corksport 3port,
Freektune 93 and e85 maps

2011 mzd6 88k. wifes ride
danb is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seeking advice on motor issue mac_ Mazdaspeed3/6 General Discussion 1 03-20-2015 08:56 AM
Motor mount thread issue ziwang55 MazdaSpeed 3 - Engine, Transmission & Driveline 39 04-04-2012 05:29 PM
AWR passenger motor mount issue ? jracer MazdaSpeed 6 - Engine, Transmission & Driveline 3 10-13-2011 10:04 PM
passenger motor mount issue? cageyvet MazdaSpeed 3/6 - Big Turbo Builds 2 07-24-2010 02:23 PM
Can ecu's be swapped? CraigHJr MazdaSpeed 3/6 - ECU Computer Tuning 3 11-19-2008 08:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:57 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2018 Cymru Internet Services LLC | FYHN™ Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.24881 seconds with 22 queries