register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums >
MAZDASPEED SECTION
>
Mazdaspeed 3/6 MZR Gen1 Forums (2006-2009)
> MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics

MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics - Have a problem with the car? CEL Code? Want to discuss other issues? Come on in!


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 12-02-2019, 10:43 AM   #1
 
grammates's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 9   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
grammates is an unknown quantity at this point
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default Weird idle during neutral

So recently on my 08í speed Iíve been having some issues one of them being that my idle has been weird lately. Specifically like in the video if Iím driving and coming up to a stop I can throw it into neutral and it will hover over 1000 rpms and bounce around like Iím downshifting through the gears. Once I come to a stop it levels out. I also keep getting the check engine light for (too lean at idle)
08 speed
HPFP INTERNALS
AEM cold air intake
Rear motor mounts
Cobb
Stratified tune
Sorry if this isnít the right format etc Iím a newer member!
Link to video (https://imgur.com/DnuFb6j)


Sent from my iPhone using Tapatalk
grammates is offline   Reply With Quote
 Old 12-02-2019, 11:34 AM   #2
Police - Grammarhead
 
Vansquish's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Metro Detroit, MI
Posts: 7,171
iTrader: (1)
Rep Power: 3731
Vansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the worldVansquish is the leader of the world
Thanks: 8,715
Thanked 7,010 Times in 2,809 Posts
Groans: 1,906
Groaned at 45 Times in 26 Posts
Default

Originally Posted by grammates View Post
So recently on my 08í speed Iíve been having some issues one of them being that my idle has been weird lately. Specifically like in the video if Iím driving and coming up to a stop I can throw it into neutral and it will hover over 1000 rpms and bounce around like Iím downshifting through the gears. Once I come to a stop it levels out. I also keep getting the check engine light for (too lean at idle)
08 speed
HPFP INTERNALS
AEM cold air intake
Rear motor mounts
Cobb
Stratified tune
Sorry if this isnít the right format etc Iím a newer member!
Link to video (https://imgur.com/DnuFb6j)


Sent from my iPhone using Tapatalk
What you're describing sounds like a classic vacuum leak. You should check all of the couplers and clamps from your intake all the way to the turbo, and from the turbo to the intercooler, and from the intercooler to the throttle body. Make sure all the clamps are secure and that the hoses aren't pinched or cracked.

In addition, you should check all the vacuum hoses running to and from the EBCS, as well as the VTCS actuator to make sure that they're all connected properly and that there are no cracks in any of the hoses or their connections.
__________________
Having trouble finding something on MSF? Use MS3Shadow's search tool:SEARCH MSF HERE!

Vansquish is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird idle in neutral and TERRIBLE gas mileage 08 grammates MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics 2 11-05-2019 03:19 PM
Just got the Car Weird Noise at Idle Mashaustin 2010 MS3 - Troubleshoot/Diagnostics 13 02-11-2018 10:26 PM
Neutral trans noise at idle 06Speed6 MazdaSpeed 6 - Engine, Transmission & Driveline 21 08-20-2013 07:42 PM
Weird idle mrdouble99 MazdaSpeed 3 - Engine, Transmission & Driveline 53 07-30-2013 12:41 PM
Weird idle...but maybe never noticed it Chompsspeed3 MazdaSpeed 3 - Engine, Transmission & Driveline 3 11-03-2009 11:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:22 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2019 Cymru Internet Services LLC | FYHNô Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.24038 seconds with 21 queries