register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums > Mazdaspeed Forums Approved Vendors >
Mazda Performance Parts & Modifications Vendor Area
> Cobb Tuning

Cobb Tuning Cobb Tuning is the leader in Mazdaspeed 3 & 6 Performance!


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 05-03-2019, 06:53 PM   #1
 
Amnesia's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 13   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Amnesia will become famous soon enough
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default 2013 mazdaspeed Car having issues

HI everyone! Ive been reading and reading on the forums but i cant seem to find an answer to the problems im having with my car. I bought this car about a month ago and i wanted to do a cobb stage tune 2 eventually. I bought stage 1+ including the internal/ intake/ turbo inlet.
I installed these parts myself. After the install the car was running fine until i blew the turbo seal. I took it to the dealership(stealership) and they put in new turbo/ coil packs and spark plugs. When i picked it up they told me that it needs a tune because of the HPFP. I put the COBB stage map tune on it. That didnt fix it. The car will idle fine for about 10 minutes and it then eventually dies and i get a fuel system too rich in bank 1. Mazda tells me it needs a tune, Cobb tells me its mechanical issue. I need help please!Attached are the logs of it idling.
Should i just go back to stock internal?
Attached Files
File Type: csv datalog18.csv (63.7 KB, 10 views)

Last edited by Amnesia; 05-03-2019 at 07:12 PM.
Amnesia is offline   Reply With Quote
 Old 05-03-2019, 09:33 PM   #2
 
Speed3kid93's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 46   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Speed3kid93 has a spectacular aura aboutSpeed3kid93 has a spectacular aura about
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 4 Posts
Groans: 0
Groaned at 16 Times in 5 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

seems to be running fine in this datalog. please post one where the problem occurs.

In this datalog is runs for 30+ seconds without an issue.
__________________
HPFP, Corksport Dp to CBE, cobb SRI and TIP, Cobb big front mount intercooler, corksport RMM, eibach lowering springs, accessport v3 with e50 tune by Will @ pd tuning 22 psi 11.8 AFR
Speed3kid93 is offline   Reply With Quote
 Old 05-03-2019, 09:44 PM   #3
 
Amnesia's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 13   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Amnesia will become famous soon enough
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

The End of the log is when the car died. It also started having white smoke now. As it was before the turbo replacement. When i got the car back from the dealership, i Drove it for probably 50 miles and got to a stop sign and the car died.
Going 60 on the high way and put it in neutral and the car died. i wish i had it logged..
Amnesia is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mazdaspeed 6 issues... drive_sideways Mazdaspeed3/6 General Discussion 45 10-01-2017 04:55 AM
2013 speed starting issues kennyg1966 Gen2 MS3 General Discussion 20 09-27-2017 08:00 PM
2007 Mazdaspeed 3 Misfiring issues HELP Eustache MazdaSpeed 3 - Engine, Transmission & Driveline 9 01-08-2016 08:19 AM
VVT actuator issues on my 2013 Jinba Ittai 2010 MS3 - Engine, Transmission & Driveline 13 04-07-2014 12:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:47 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2019 Cymru Internet Services LLC | FYHN™ Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.24686 seconds with 22 queries