register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums > Mazdaspeed Forums Approved Vendors >
Mazda Performance Parts & Modifications Vendor Area
> Cobb Tuning

Cobb Tuning Cobb Tuning is the leader in Mazdaspeed 3 & 6 Performance!


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Like Tree1Likes
  • 1 Post By MS3Shadow
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 06-18-2016, 05:05 PM   #1
 
tmaiorca's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: NJ
Posts: 192   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
tmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of light
Thanks: 67
Thanked 10 Times in 8 Posts
Groans: 1
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default Cobb AP V2 Not Connecting to PC?

Well, I've been using the AP through Accessmanager for the past week now. The previous owner finally emailed me over his out AccessTune Race software since Cobb removed it for the time being. Well, as I'm installing it and when it prompted to connect the AP, i run into the problem. The AP powers on through the USB cable, but it doesnt show the gears / menu saying its connected to the PC.

I've changed USB Ports, etc. It reads on the ECU fine, but I can't get it to recognize back on the computer. No matter what I do, I can't get it to show the gears..

Any recommendations?
__________________
RIP 2006 MS6:: CP-E CAI // 3" CP-E TIP // SU Turbosmart BPV // M2 3" Catless DP // Cobb AP v2 //CP-E Rear Motor Mount // JBR SSP //JBR OCC // 1" Springs // EGR Unplugged // JBR Coolant Bypass // JBR TIG

2010 Genpu:: JBR SRI // JBR TIH // SU Turbosmart Full Recirc BPV // Cobb AP v2 // S-OTS Tuned // RallyArmor UR
tmaiorca is offline   Reply With Quote
 Old 06-18-2016, 05:33 PM   #2
Tachyonic Moderator

 
MS3Shadow's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: San Antonio, TX
Posts: 4,779
iTrader: (4)
Rep Power: 1962
MS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the world
Thanks: 5,076
Thanked 3,693 Times in 1,891 Posts
Groans: 283
Groaned at 20 Times in 16 Posts
Default

Have you tried a different cable?

sent from my Nexus 6P
VulgarKyle likes this.
__________________
2013 Crystal White Pearl Mazdaspeed 3 w/ Tech Package
BNR S4, XSPower v3 Exhaust Manifold w/ Tial 44mm EWG Cobb accessport V3, Dizzy Tune in progress CP-e stage2 rmm, tmic, hpfp JBR boost tubes, Tru-3.5in Intake inside a Corksport Cold Air Box, Catless Downpipe & Racepipe, bypass hose, hood scoop, BPV, hood struts, stubby antenna, Aluminum Skid Plate, EBCS, 3.5BAR MAP Sensor, Magnaflow Catback Exhaust DM Full EGR Delete, Passenger Motor Mount, Transmission Motor Mount., Coolant Bypass, VTCS Delete, NGK ILTR6A-7G ,G-LOC R6 Brake pads and Centric High Carbon brake rotors Looks: 25% tint front, 5% back, Heat-blocking front windshield film Escort Passport Max360, RGBW Halos/Demon Eyes 20'' LED Light bar

Use my Updated Custom Google Search to search this forum since the advanced search here is broken
MS3Shadow is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MS3Shadow For This Useful Post:
tmaiorca (06-18-2016)
 Old 06-18-2016, 05:34 PM   #3
 
tmaiorca's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: NJ
Posts: 192   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
tmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of light
Thanks: 67
Thanked 10 Times in 8 Posts
Groans: 1
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by MS3Shadow View Post
Have you tried a different cable?

sent from my Nexus 6P

Didn't think that, but I'll try. I figured it wouldn't be that since it powers on when connected.
__________________
RIP 2006 MS6:: CP-E CAI // 3" CP-E TIP // SU Turbosmart BPV // M2 3" Catless DP // Cobb AP v2 //CP-E Rear Motor Mount // JBR SSP //JBR OCC // 1" Springs // EGR Unplugged // JBR Coolant Bypass // JBR TIG

2010 Genpu:: JBR SRI // JBR TIH // SU Turbosmart Full Recirc BPV // Cobb AP v2 // S-OTS Tuned // RallyArmor UR
tmaiorca is offline   Reply With Quote
 Old 06-18-2016, 05:46 PM   #4
Tachyonic Moderator

 
MS3Shadow's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: San Antonio, TX
Posts: 4,779
iTrader: (4)
Rep Power: 1962
MS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the worldMS3Shadow is the leader of the world
Thanks: 5,076
Thanked 3,693 Times in 1,891 Posts
Groans: 283
Groaned at 20 Times in 16 Posts
Default

Originally Posted by tmaiorca View Post
Didn't think that, but I'll try. I figured it wouldn't be that since it powers on when connected.
Because it might be a charging cable and not a data cable. Another person on the forum had this exact same issue.

sent from my Nexus 6P
__________________
2013 Crystal White Pearl Mazdaspeed 3 w/ Tech Package
BNR S4, XSPower v3 Exhaust Manifold w/ Tial 44mm EWG Cobb accessport V3, Dizzy Tune in progress CP-e stage2 rmm, tmic, hpfp JBR boost tubes, Tru-3.5in Intake inside a Corksport Cold Air Box, Catless Downpipe & Racepipe, bypass hose, hood scoop, BPV, hood struts, stubby antenna, Aluminum Skid Plate, EBCS, 3.5BAR MAP Sensor, Magnaflow Catback Exhaust DM Full EGR Delete, Passenger Motor Mount, Transmission Motor Mount., Coolant Bypass, VTCS Delete, NGK ILTR6A-7G ,G-LOC R6 Brake pads and Centric High Carbon brake rotors Looks: 25% tint front, 5% back, Heat-blocking front windshield film Escort Passport Max360, RGBW Halos/Demon Eyes 20'' LED Light bar

Use my Updated Custom Google Search to search this forum since the advanced search here is broken
MS3Shadow is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MS3Shadow For This Useful Post:
tmaiorca (06-19-2016)
 Old 06-19-2016, 05:20 AM   #5
 
tmaiorca's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: NJ
Posts: 192   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
tmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of lighttmaiorca is a glorious beacon of light
Thanks: 67
Thanked 10 Times in 8 Posts
Groans: 1
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Originally Posted by MS3Shadow View Post
Because it might be a charging cable and not a data cable. Another person on the forum had this exact same issue.

sent from my Nexus 6P
Turns out the cable needs to be replaced. I got it to work by pushing/holding it a certain way. For the time being it'll work. Thanks man!
__________________
RIP 2006 MS6:: CP-E CAI // 3" CP-E TIP // SU Turbosmart BPV // M2 3" Catless DP // Cobb AP v2 //CP-E Rear Motor Mount // JBR SSP //JBR OCC // 1" Springs // EGR Unplugged // JBR Coolant Bypass // JBR TIG

2010 Genpu:: JBR SRI // JBR TIH // SU Turbosmart Full Recirc BPV // Cobb AP v2 // S-OTS Tuned // RallyArmor UR
tmaiorca is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possibly a bent connecting rod now... Brannon Mazdaspeed3/6 General Discussion 74 11-20-2015 08:28 AM
Connecting to goddamn R4 software/AIC unit Chimmike MazdaSpeed 3/6 - ECU Computer Tuning 11 05-13-2014 07:46 PM
Cobb AP not connecting wakeboarddude MazdaSpeed 3/6 - ECU Computer Tuning 5 09-23-2011 02:38 PM
ap connecting mouse6933 MazdaSpeed 3/6 - ECU Computer Tuning 10 02-18-2010 06:31 PM
AP not connecting Tomas
Cobb ATR Support
7 08-04-2009 09:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:24 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2019 Cymru Internet Services LLC | FYHN™ Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.26251 seconds with 21 queries