register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums >
MAZDASPEED SECTION
>
CX7FORUMS.ORG - 2007+ Mazda CX-7 Forums
> CX-7 > Issues & Troubleshooting

Notices


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 12-13-2010, 10:31 AM   #1
 
bzwyatt's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Alhambra
Posts: 531   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 414
bzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the world
Thanks: 217
Thanked 736 Times in 123 Posts
Groans: 10
Groaned at 35 Times in 14 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default knocking sound on acceleration, not ABS

My car makes a knock sound when I take off sometimes. Sorta sounds like a bad CV joint (which I've heard a lot on the Hondas my family drove when I was growing up) but it only happens on acceleration, not when turning. Also, it only happens if I've been driving about 40 or 50, then slow down to a stop, and take off again.
The dealership changed my engine mount a couple weeks ago and the sound started after that. Seems like they could be related, maybe left a bolt or bushing out somewhere and something shifts around when the engine drives the wheels, something like that. They're going to change my turbo this week and I figure I'll ask about this at the same time, but wondering also if anybody here has had a similar issue.
bzwyatt is offline   Reply With Quote
 Old 12-14-2010, 11:12 AM   #2
Fear The Banhammer! #PUSH

 
Raider's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Your Nightmares
Posts: 19,457   (View Stats)
iTrader: (12)
Rep Power: 10
Raider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the world
Thanks: 13,393
Thanked 36,013 Times in 9,580 Posts
Groans: 608
Groaned at 136 Times in 113 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

Look on the passenger side motor mount. Look for dried up brown liquid spilled out of it. If so, the mount is shat and needs to be replaced.
Raider is offline   Reply With Quote
 Old 12-14-2010, 01:26 PM   #3
 
bzwyatt's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Alhambra
Posts: 531   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 414
bzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the world
Thanks: 217
Thanked 736 Times in 123 Posts
Groans: 10
Groaned at 35 Times in 14 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

When they did the AC compressor they saw the motor mount was bad and changed it for me. I'm wondering if maybe they didn't reassemble correctly since the knocking started after I got the car back from that service.
bzwyatt is offline   Reply With Quote
 Old 12-14-2010, 01:28 PM   #4
Fear The Banhammer! #PUSH

 
Raider's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Your Nightmares
Posts: 19,457   (View Stats)
iTrader: (12)
Rep Power: 10
Raider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the world
Thanks: 13,393
Thanked 36,013 Times in 9,580 Posts
Groans: 608
Groaned at 136 Times in 113 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

How long ago? I bet there is something bad. Take it to them.
Raider is offline   Reply With Quote
 Old 12-14-2010, 01:57 PM   #5
 
bzwyatt's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Alhambra
Posts: 531   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 414
bzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the worldbzwyatt is the leader of the world
Thanks: 217
Thanked 736 Times in 123 Posts
Groans: 10
Groaned at 35 Times in 14 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default

Was about a month ago, maybe a bit longer. Yeah, I think I'm going to have them look at it.
bzwyatt is offline   Reply With Quote
 Old 12-15-2010, 06:05 AM   #6
Fear The Banhammer! #PUSH

 
Raider's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Your Nightmares
Posts: 19,457   (View Stats)
iTrader: (12)
Rep Power: 10
Raider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the worldRaider is the leader of the world
Thanks: 13,393
Thanked 36,013 Times in 9,580 Posts
Groans: 608
Groaned at 136 Times in 113 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

Keep us posted.
Raider is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Knocking sound coming from rear differential on acceleration volodya84 MazdaSpeed 6 - Engine, Transmission & Driveline 3 04-23-2010 06:31 AM
Have a rod knocking POSpeed6 MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics 20 12-28-2009 09:41 PM
I just keep knocking MattJackson86 MazdaSpeed 3/6 - ECU Computer Tuning 54 10-23-2009 09:33 AM
knocking? LiEast MazdaSpeed 3 - Engine, Transmission & Driveline 5 05-14-2009 09:02 PM
Hammering sound comming from right side of car on acceleration labikesrcool MazdaSpeed 3/6 - Troubleshoot/Diagnostics 21 10-27-2008 09:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:46 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2014 Cymru Internet Services LLC | FYHN™ Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.26801 seconds with 21 queries