register gallery
 

Go Back   Mazdaspeed Forums >
MAZDASPEED SECTION
>
Mazdaspeed 3 MZR Gen2 Forums (2010-2013)
> Gen2 MS3 General Discussion


Welcome to Mazdaspeed Forums .

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

*When you join MSF as a registered user, there will be No Ads.

*Registered Members get access to the Off Topic Area of the Forum

*Registered Members have an opportunity to upgrade their accounts to VIP, which brings a host of goddies for supporting MSF such as Raffles, Additional Forum Access, More PM Storage, The ability to upload more Images and many other enhancements.

*Registered members also get access to the live chat box!
Reply
 
Bookmark and Share LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
 Old 10-08-2019, 04:59 PM   #1
 
AlanSpeed3's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Concord, NH
Posts: 4   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 0
AlanSpeed3 is an unknown quantity at this point
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Groans: 0
Groaned at 0 Times in 0 Posts
(Thread Starter)
Not Ranked  0 score     
Default P0172

Hi, If anyone could help I'd appreciate it. I have a 13 Speed3 fully modded that is throwing a P0172 code. Lt and St trims are full negative at idle pulling back fuel. I can drive for 300 miles without a light, as long as I don't sit at a stop for more that 40 seconds. I have cleaned the MAF and throttle body, changed plugs,air filter, WB A/F sensor and O2 sensor, cleaned the injectors, pressure tested the induction system from MAF outlet the the intake manifold, changed otc maps from Stage 1, 2 and 3 and removed access port completely to revert back to factory software. I have also modified the throttle inlet snorkel to accept the MAF directly to eliminate the boost system completely. (I thought of this after Cobb T.S. insisted that i have a post cat leak) All these test and procedures still result in high negative trims at idle and a P0172 within 2 minutes of idling. Also, with my Autel scantool hooked up at cold start, all pids seem to be normal for the first 5 minutes of running time, with no cel setting. At around 5 minutes and 160 f. the Equivalency ratio, A/F ratio and fuel go full rich. I have included data logs. Thank you for your help.

AlanSpeed3 is offline   Reply With Quote
 Old 10-08-2019, 09:14 PM   #2
 
MSMS3's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2,690   (View Stats)
iTrader: (0)
Rep Power: 1098
MSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the worldMSMS3 is the leader of the world
Thanks: 1,403
Thanked 1,882 Times in 1,029 Posts
Groans: 150
Groaned at 47 Times in 31 Posts
Not Ranked  0 score     
Default

See my response to your other post.
__________________
2017 Audi Q5 3.0 T (supercharged) Stage 2+ EPL tune, JHM overdrive crank pulley, EPL supercharger pulley, ZF8 TCU tune, aFe/034 intake, modified air box. 480 hp.

Sunlight Silver '08 MS3 GT Mods: (Sold 1/25/2019 after 10+ years of ownership)
BNR Stage 1 (to fix smoking K04 turbo), TurboXS 3" Catless DP/RP "Stealthback" into stock CBE, Vibrant 3 inch Ultra Quiet Resonator in RP section, Magnaflow 3 1/2" exhaust tip, Mazdaspeed CAI w/air straightener and K&N conical filter, NGK 6510 Iridium IX one step colder plugs, Hypertech tune, Autotech HPFP internals, Stock BPV (works perfectly), Yokohama Advan Neova AD08R's (stock size on stock rims); Hawk HPS pads; SURE RMM; Grimmspeed EBCS (2 port mode), Bilstein B6's, SPC rear camber arms.
MSMS3 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MSMS3 For This Useful Post:
AlanSpeed3 (10-15-2019)
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rich Trims P0172 AlanSpeed3 MazdaSpeed 3/6 - ECU Computer Tuning 1 10-08-2019 09:09 PM
P0172 issues Syrza 2010 MS3 - Troubleshoot/Diagnostics 2 01-15-2017 06:01 PM
2013 GEN PU CEL P0172 BadBish76 2010 MS3 - Troubleshoot/Diagnostics 6 09-08-2015 08:22 PM
Help p0172 code Speedster13 2010 MS3 - Troubleshoot/Diagnostics 10 10-22-2013 10:22 AM
P0172 - 3 Days Straight mkochjr CX-7 > Issues & Troubleshooting 9 02-15-2011 10:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:32 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors
Template-Modifications by TMS
©Copyright 2008 ; 2019 Cymru Internet Services LLC | FYHN™ Autosports HQ
Ad Management plugin by RedTyger
Page generated in 0.23766 seconds with 22 queries